020 WEBDESIGN

Updaten

Op de vormgeving en functies waarmee een zelfgemaakte website van 020 Webdesign (020W) opgeleverd wordt heeft u levenslange garantie, veranderende eisen en systemen van externe partijen zoals Google en uw websitehost uitgezonderd. Maar er zal een moment komen waarop u de teksten of afbeeldingen van uw site wilt (laten) updaten of anderzins bijwerken.

U heeft daarin bij 020W de keuze uit drie opties: 1) u besteedt het helemaal uit aan mij, 2) een zeer eenvoudig te bedienen module waarmee u zelf de teksten en tabellen kunt bijwerken, 3) een WordPress-systeem (WP~) waarmee u ook de afbeeldingen kunt wijzigen. Sommige combinaties zijn ook mogelijk. De opties worden hieronder toegelicht.

 1. Uitbesteden. Als u goed kunt aangeven wat waar bijgewerkt moet worden, hoeft u dat niet veel te kosten. Ik weet precies hoe uw website gebouwd is dus ik kan daar telkens snel klaar mee zijn. Verder reken ik per half uur af, waar ik € 30 excl. BTW voor reken. Een en ander wordt in een bijwerkcontract vastgelegd, maar u betaalt uiteraard alleen als er iets bijgewerkt moet worden.
Laptop met notititie 'Update'
 1. Een zeer eenvoudige module waarmee u teksten en tabellen kunt updaten en bijwerken. Daarin is 020W uniek. U zult deze module waarschijnlijk nergens anders vinden want ik heb hem zelf gemaakt. Zie hier een demo.

  Mocht u daar een fout mee maken dan heb ik een kopie van uw site zoals hij opgeleverd is. Helaas kunnen met de module geen afbeeldingen veranderd worden.

 2. Een WP-website. Daarmee kunt u alles updaten en bijwerken, zelfs de lay-out. WP-sites kennen echter ook nadelen:
  • Als u meer wilt bijwerken dan alleen teksten, vergt het werken met WP een flink aantal studie- en oefenuren van u. U zult dan op zijn minst dit niveau moeten hebben. De bijwerkmodule van 020W is vele malen eenvoudiger (en kost een kwart van de meerprijs van een WP-site).
Kind met laptop
 • Voordat nieuwe afbeeldingen kunnen worden gebruikt moeten ze worden geoptimaliseerd voor gebruik op het web. Dat omvat veel meer dan alleen op maat snijden. Daar zijn WP-plugins voor, maar ook dat is iets dat oefening vergt. Als u ze niet optimaliseert zal uw website trager laden. Vooral op mobiele telefoons zal dat merkbaar zijn.
 • Met WP bent in principe gebonden aan bestaande lay-outsjablonen. Het aanpassen ervan is mogelijk maar heeft een meerprijs. En als u geheel op maat gemaakte WP-website wilt zijn de kosten hoog, want dat vergt veel programmeeruren.
 • Er zijn op gezette tijden beveiligingsproblemen mee. Voor hackers is het niet interessant om een site van één normale partij te kunnen hacken, bijzondere partijen uitgezonderd, maar wel een systeem waar veel sites op draaien.

  Onder andere vanwege die problemen wordt het WP-systeem regelmatig geüpdatet, maar dat kan tot gevolg hebben dat een site gaat disfunctioneren. Op die disfuncties geeft 020W geen garantie en bedrijven die dat wel doen rekenen hoge abonnementskosten.

Website wordt verbouwd

Deze nadelen gelden ook voor vergelijkbare systemen als Drupal, Joomla en Magento.

Geen webwinkels

Er is niets mis met webshops, maar 020W maakt ze niet. Mocht u er een willen, dan is het advies om hem zelf te leren bouwen. Dat vergt in het begin veel tijd, maar later zult u veel geld besparen met dat doe-het-zelven, en u kunt de website precies zo bouwen en later weer verbouwen zoals u zelf wilt.

Deze pagina geeft uitstekend advies over welke software u daarvoor het beste gebruikt.

Contact

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen: