020 WEBDESIGN

Werkwijze

020 Webdesign (020W) kan uw website op twee principiële manieren maken: op basis van een aanneemsom of van urenverrekening (ook wel op regiebasis genoemd). Sommige deelvormen zijn ook mogelijk.

Aanneemsom

Als u het in zijn geheel op basis van een aanneemsom wilt en zoveel mogelijk zelf wilt doen, dient u de volgende zaken al te hebben of te (laten) creëren:

  1. Een duidelijk beeld van hoe de pagina's van de site er uit moeten komen te zien (het ontwerp).
  2. De logo's (bedrijfsnaam in een bepaald lettertype en/of een icoon).
  3. De benodigde afbeeldingen.
  4. De teksten (gelieve aan te geven of die nog geredigeerd moeten worden).
  5. Een beschrijving van de eventuele bijzondere functionaliteiten (denk aan bijv. een ledenbestand met afgeschermde ledenpagina's).
  6. De zogeheten domeinnaam en de inloggegevens van uw webhost. Als u nog geen domeinnaam heeft, dient u er een plus een (light) hostingpakket aan te vragen bij een host. De beste hosts vindt u hier.
Laptop met kladblokje

Voor het ontwerpen kunt u het gratis 020W-document Zelf een website ontwerpen aanvragen. Daarmee wordt het een stuk eenvoudiger en het resultaat een stuk professioneler. U mag het ontwerp aanleveren op gewoon papier.

De ontwikkeling

De ontwikkeling zelf gaat als volgt:

  1. De site wordt in fases gebouwd. Bij elke fase die gevolgen heeft voor de vervolgfase wordt met u overlegd of u tevreden bent over het resultaat voordat verder gegaan wordt. Afhankelijk van de contractvorm zijn nog grote of kleine wijzigingen mogelijk. Een andere voorwaarde voor de volgende fase is dat er geen facturen open staan (zie verderop voor de termijnen).
  2. De site wordt gebouwd in een map van deze website. Het tijdelijke webadres van uw nieuwe site is dus www.020webdesign.nl/websites/uwsitenaam/index.php.
  3. Als u tevreden bent over het eindresultaat en de laatste factuur betaald heeft, wordt de site overgezet naar uw eigen hostingaccount. Een kopie blijft op mijn site staan, voor het geval de uwe inclusief de back-up van uw webhost (deels) verloren gaat, zelfs al gebeurt dat zelden.
Scherm met code

Huisbezoek

Desgewenst kom ik bij u thuis of op het werk, ter bespreking van uw wensen, de voortgang en/of de oplevering. Voor de kosten daarvan, zie Prijzen.

Betalingstermijnen

De betalingstermijnen bij een aanneemsom zijn als volgt: 10% aanbetaling en vervolgens drie termijnen van 30%. De aanbetaling is nodig om te voorkomen dat ik een complexe lay-out maak die de klant vervolgens downloadt en gebruikt zonder te betalen.

Bij een opdracht op basis van urenverrekening is de aanbetaling € 250. Die aanbetaling wordt in mindering gebracht op de laatste factuur, die dus ook een creditfactuur kan worden. De uren worden in principe in blokken van 40 uur in rekening gebracht, maar dat is afhankelijk van de opdracht.

Contact

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen: